Guide

ENGLISH
This blog is not used as a blog but to guide you through sites, pages, albums or articles about the large variety of artwork of Floris Duijvestein Scharmann.

For all content, use the google translator on the right side below!
More topical content in the menu below.
Feel free to contact me to introduce your wish in art. I always start with a sketch so we can visualise together.


Decor
Het creeeren van een horizon

voor jou en je gezelschap begint bij die platte lege muur waar je tegenaan kijkt; het is dé uitdagende drager voor een dimensie die verder kan gaan.Heeft u ook nog die wand zo kaal terwijl het levensgroot naar een wereld kan transformeren?
Bel of mail 
om te bespreken wat u zou willen zien want ik kan alles wat u wilt zien levensgroot schilderen, op gevel, garagedeur, in huis, slaapkamer, kantoorruimte, etalage, decor, wachtkamer, ontvangstruimte, recreatieruimte, in een gang.


Idee

stap 1: Het idee / visualisatie
Heeft u al een idee, of heeft u nog geen idee van de optische verrijking die uw showroom of etalering nodig heeft? In een gesprek bepalen we de verbeeldingskracht dat mag worden beleefd. Reken erop dat een geschilderd beeld veelvoudig meer respect krijgt en bovenal herinnerd word t.o.v. een standaard print die iedereen in uw genre al gebruikt.

Stap 2: Verkenning van de beste uitvoering op maat.Directe beschildering op de muur is uitvoerbaar mét de zekerheid het ooit weer te kunnen overschilderen, maar demontabele panelen of textiel voor een optisch illusionaire 'horizon' zijn ook mogelijk. 


Vorm

Panorama 
Een schildering die (vrijwel) alle wanden en ook eventueel plafond en zelfs vloer bekleedt en visueel bedriegt.

Optische illusie
Een vormen-/kleuren-spel dat voor de toeschouwer een misleidende inschatting veroorzaakt en anders lijkt dan dat het in werkelijkheid is. 

Trompe l'oeil en wanddecoratie
Een toevoeging van eenvoudige kleuren- lijnen- en vormen- elementen voorzien het blikveld van dynamiek, sfeer en een gevoel.Plaats

Privé of Thuis
in slaapkamer, toilet of kinderkamer kunnen eenvoudige, subtiele wand-schilderingen een mooi beeldspel zijn die de verbeelding stimuleert.  

Thema-feesten / Winkels / Recreatieve ruimtes / Zwembaden / Horeca / Etalages / Decors
Bij mij bekend: winkel(schoen-, kleding-, banket-, internet-, etc.) sport-hal of -school , uw/het zwembad , uw/de sauna , een gezellig restaurant , strandpaviljoen , café , manége , camping , of andere recreatie-gelegenheden.

Garantie

Het eindresultaat heeft ook een aantal garanties (waaronder reparaties binnen een aantal jaar tijd) 
die zwart op wit in garantiebepalingen aan u worden geboden.